Oopnboar vervoer: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ceuninck (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
spelling
Regel 1:
Openboar vervoer is persoannvervoerpersôonvervoer dat openboar toegankkyktoeganklik is. Iederêen die wil, meugt er gebruk va moaken. De vervoerders kunn de passagiers nie weigrnweigern under mee te pakkn os ze de tarief betoaln., dit Inin tegenstellingetegenstellienge me particuliern.
 
==West-VloandrnVloandern==
[[Ofbeeldienge:Kusttram.jpg|thumb|right|de kusttram]]
In West-Vloandern zorgt De lijn voa d'otobuus dienstnotobuusdienstn en de kusttram. 'n [[NMBS]] zorgt voa de tringdiensten. In diverse grwoategrôte stednsteedn rienryn der wokôok stadsbussen. Da zinzyn bussn vantvan 't openboar vervoer die alêenealêne mo in de steden rienryn en der nie butnbuutn. VwoarbeeldnVôorbeeldn in West-Vloandern: [[Brugge]], [[Kortryk]], [[Roeseloare]], Oostende[[Ostende]]. De kusttram riedryd langs hjilhêel de Belgsche [[kust]]. Noamelik van [[Knokke]] tot e met [[De Panne]].
 
==Vloandern==
Just lyklik in West-VloandersVloandern zorgt De lijn voa d'otobuus dienstnotobuusdienstn en de trams. 'n NMBS zorgt wokôok voa de trings. ButnBuutn West-Vloandern Vloandrn Rienryn der nog Tramstrams in [[Gent]] en [[Antwerpn]]. In Gent rienryn der wokôok trolleybuusn. Da zien otobuusnottobuusn die up eletric rienryn. Ze kriggenkrygen under stroam via een bovnleidinge. In antwerpenAntwerpen ridrydt er wokôok nog nen premetro. Da zin in feite de tramlynn die up sommigste plekkn oender de groend rien.ryn, Noamelikbevôorbeeld oender de Meir.
 
==Wallonië==
In Wallonië zorgt de TEC voa d'otobuus dienstnottobuusdienstn en tramdienstn. De rien alljineallêne moa trams in Charleroi. In 't centrum van Charleroi rienryn ze just lik in Antwerpen oender de groend. Da wordwordt doa ''Metro léger'' genoemd. ZinZ'in van de 8 geplande lynn moa 3 gebouwd woavan dat er slechts eneen anderhalve lynnelyne van gebrukt weirdweirdt. Ze stoat dus wokôok up de liste van travaux inutiles. Juste lik de 2,5 km lange metrotunnele in Luk[[Luuk]] die nwoaisnôois is gebrukt. In Spa is de TEC bezugbezig met de bouw van en kabeltring. In Wallonië is den NMBS verantwoardelikverantwôordelik vwoavôo de trings. Momenteel zinzyn ze bezig met de bouw van een grwoategrôte HST stoasje in Luk.Luuk (Liège Guillemins).
 
==Brussel==
[[Ofbeeldienge:Brussels Metro Rogier 01.jpg|thumb|right|de brusselsche metro]]
In Brussel zorgt den MIVB oafdzoakelikôofdzoakelik voavôo edet openboar vervoer. Ze exploiteren otobuusnottobuusn, trams en metrosmetro's. Ze zinzyn momenteel bezugbezig met ed erskildernerschildern van de buusn en trams in andere kleurn.
 
 
[[De lijnLijn]]
 
[[De lijn]]
 
[[NMBS]]