Pervyzje: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k robot Erbij: fr:Pervijze
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 16:
|postcode=8600
|}}
'''PerviezjePervyzje''' is e landelyklandelk [[dorp]]sje in de [[België|Belgische]] provinsje [[West-Vloandern]] en e [[deelgemeente]] van [[Diksmude]]. PerviezjePervyzje ed een ippervlakte van 12,23 [[vierkante kilometer|km²]] en bykan 900 iweunersinweuners. Beist de gemeentelykegemeentelikke fuusjes van 1971 woaren [[Lampernisse]], [[Oostkerke]] en [[Stuvekenskerke]] bie PerviezjePervyzje gevoegd, dat zelve in 1977 e deelgemeente van de stad Diksmude werd.
 
't Groendgebied van de huidige dêelgemeente PerviezjePervyzje bestoend vroeger uut twee heerlykheednheerlikheedn: PerviezjePervyzje zelve lag 't hopeope me't gehucht [[Schôorbakke]] in de [[kasselrie]] [[Veurne-Ambacht]]; de zudelykezudelikke parochje [[Sint-Katharinakapelle]] lag in de heerlykheidheerlikheid Berkel. In 1812 werd Sint-Katharinakapelle bieby PerviezjePervyzje agehechtangehecht.
 
PerviezjePervyzje lag vanof oktober 1914 voe de reste van den [[Êeste Weireldoorloge]] an 't front en is bykan helegans verwoest gewist. In 1919 is de wederipbowwederipbouw begunn.
 
== Externe koppelienge ==
*[http://www.dorpsraad-pervijze.be Website van den dorpsroad PerviezjePervyzje Aktiev]
*[http://www.pervijze.be Website van een ex inweuner me vêlevele over vroegre]
 
[[categorie:Plekke in West-Vloandern]]