De Goavers: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
D-rex (discuusjeblad | bydroagn)
nieuw blad: De '''Goavers''' zyn nen kunstmoatign plas woater in Oarelbeke, ontstoan toen da ze den E17 angeleid ein in de joarn '60. ==Uutzicht== De goavers es 184ha grôot en eit de vorm ...
 
D-rex (discuusjeblad | bydroagn)
k me vee rôo linkskes :-)
Regel 2:
 
==Uutzicht==
De goaversGoavers es 184ha grôot en eit de vorm van een ei, mè een aantal schiereilandjes in. 't Es et grôotste meer va [[West-Vloandern]] en es zowel een recreoatie- als een natuurgebied.
 
==Recreoatie==
Regel 8:
 
==Natuurgebied==
In andre dêeln van't meer, in't Zuudn en't Ôostn eit de natuur et voor et zeggn. Der zyn 2 natuurreservoatn mè ipservoatieuttn. Der bestoat een natuurverênigienge specioal voo de Goavers: de 'Natuurwerkgroep De Gavers'., die wandeliengn organiseert, behêer doet van de reservoatn en ipservoaties doet. In de Goavers zyn der ol 260 verschillige sôortn veugels gezien, en 24 verschillige sôortn libelln. Der broedn sôortn gelyk de [[Fuut]], de [[Dodoars]], de [[Blauwn reiger]], de [[Kuifeende]], de [[Sperwer]], de [[Toornvalke]], de [[Bôomvalke]], de [[Woaterral]], den [[Ysveugel]] en de [[Appelvinke]]. Der groein ôok specioale moeras- en gèslandplantn gelyk de [[Rietorchis]], de [[grôteGrôte keverorchis]], den [[Oarign roateloare]], de [[addertonge]], de [[poelrutte]], den [[Bitterling]] en de [[Parnassia]]. Qua zoogdiern volt vôorol de [[Vos]] ip, moar der zittn ôok 7 sôortn [[vleermuuze|vleermuuzn]].
 
 
==Externe koppelienge==