Paddnoverzet: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
In vele gemêentn richtn de mieljeudienstmilieudienst of mieljeuverênegiengnmileuverênigiengn '''paddnoverzetakschespaddnoverzetacties''' in. Buutn paddn zyn der in [[West-Vloandern]] nog êentegeêentige aar sôortn overezet.
 
==Werkwyze==
BiekanBykan overol steekn ze woa dander vele paddn oversteekn, fyn droad of plastiek en endetje in de groend reize met de boane. Ieder zovele meters zit er e seultje in de groend. De paddn loopn toene mei met 'n droad en volln te lange leste in da seultje. VriewillegersVrywilligers passeern toene zeve met e seule en oaln de paddn uut en zettn z'an 'n aarn kant van de boane.
 
In ieder seule zit er e stokschestoksje voe ander bêestn de keure te geevn om deruut te kruupn (fernient, muuzn,...). Paddn kunkunn nie oel da stokschestoksje no boovn kruupn.
 
In bepoalde gemêentn doenzedoen ze't anders. An Sulferberg in [[WestoeterWestouter]] enzeen ze paddetunils installeerd. An bôord van de boane zienzyn der betongn groevn, die de paddn dwiengn van no de tunils te kruupn. Die tunils loopn toene dweis over de boane (even oge) en vanboovn zitn der goatn, aars wulln ze der nie deure goan.
 
==Nôod==
An e drukke boane zyn der 30 toet 40 percent van de paddn die overtrekkn, overreen. Dat is dus e rampe en 't is dus mêer of nôodegnôdig van etwot te doen.
 
==Sôort'nSôortn==
Buutn geweune paddn, zienzyn der oek nog aar sôortn die overezet zyn.
 
*[[Padde]]: de geweune padde
Regel 19:
*[[Alpnwoatersalamander]]
*[[Klêen woatersalamander]]
*[[Kamsalamander]]: grotsngrotstn salamander van [[België]], toet 18 cm.
*[[Vinpôotsalamander]]: ollêeneollêne in [[Euvelland]], [[Poperienge]], [[Lo-Reninge|Lo-Renieng]] en [[Oetulst]]
 
==Aantaln in 2006==