Vierschansntoernôoi: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
SieBot (discuusjeblad | bydroagn)
k robotvervangienge: (- zin + zyn )
Regel 2:
 
==De vier schansn==
Gelyk gezeit springn de schansspringers ip 4 schansn, en dat in een periode van ongeveer 10 doagn, tussn [[Kestdag]] en [[driekeuniengn]]. Der zinzyn twêe schansn in [[Duutsland]], en twêe in [[Ôostenrik]], en de ''toernee'' gelyk da ze in't Duuts zeggn, es een ideoale gelegeneid om voo een bitje sportieve rivaliteit te zorgn tussn die twêe land'n.
* [[Oberstdorf]] (Duutsland): de ''Schattenbergschanze'': êeste schanse, me een K-punt va 137 meiters
* [[Garmisch-Partenkirchen]] (Duutsland): de ''Grosse Olympiaschanze'', met een K-punt va 115 meiters. Dit es de belangrykste wedstrid van het toernôoi (en dus van het joar). Ie goat oltyd ip [[1 januoari]] deure en es de êenigste schansspringwedstrid die ôok in de land'n die traditioneel gin springers ein bekend es. Voo veel minsn stoat ie gelyk me Nieuwjoarsdag, want ie weirdt traditioneel utgezond'n achter et concer in [[Weenn]].
Regel 12:
 
==Puntndêelienge==
De wedstrid'n van het vierschansntoernôoi zinzyn ôok specioal omda de puntendêelienge anders es dan in de andere wedstrid'n. De springers springn in 25 koppelkes en moak'n onderêen ut wie dat er noo de fynalleronde mag. De beste 5 verlYzers weird'n ôok ipgevist en zo koomn we tot 30 dêelnemers in de twêede ronde.
 
==Recente winnoars==