Heuvelland: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Thijs!bot (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Erbij: li:Heuvelland (Belsj)
k robotvervangienge: (- zien + zyn )
Regel 49:
De gemêente Euvelland bestoat uut acht klêne landelikke dorpsjes. De [[dêelgemêente]]n [[Dranouter]], [[Kemmel]], [[Loker]], [[Nieuwkerke]], [[Westouter]], [[Wytschoate]] en [[Wulvergem]] woarn vroegertyd zelfstandige gemêentn. [[De Klyte]] was voe de gemêentelikke fuusjes nie zelfstandig, moa was e dêel van [[Rinnegelst]], da tondertyd nog e zelfstandige gemêente wos.
 
Kemmel, Wytschoate, Nieuwkerke en Westouter zyn de grotste centra, met mêer dan 1000 iweuners. 't Gemêentuus en de gemêentelikke administroasje zyn gevestigd in Kemmel, juste lik 't poliesjebureau en de [[post]]. In Wytschoate legt 't [[rustôord]], de gemêentelikke sportalle en 't oofdkantôor van de [[bibliotheke|gemêentebibliotheke]]. In Nieuwkerke legt 't [[containerpark]] van de gemêente. De vier andere dorpsjes zienzyn klinder, met minder vorzieniengn.
 
Buutn die dorpscentra leggn der in de gemêente nog e poar klindere weungroeperiengn. Op d'euvelruggn van de [[Rôonberg]] en de [[Zwortnberg]] leggn der azo residentiële weuniengn, met oreca- en andelszoaken. De kern van 't stadje [[Mêesn]] et oek nog een uutloper op 't groendgebied van Wytschoate in Euvelland.
Regel 101:
<br clear="left" />
===Koarte===
[[Ofbeeldienge:MapHeuvelland.svg|thumb|450px|left|Euvelland, dêelgemêentn en buurgemêentn. De gele stikkn zienzyn bebouwde kernen.]]
<br clear=all />