E17: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k robotvervangienge: (- zin + zyn )
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''E17''' is een otostradeautostrade die over het't West-Vlams grondgebied lôopt. In [[België]] volt ie soamensoamn met de A14. De 'E' noame komt van de [[Europa |EuropeeskeEuropeesche]] maniere van noamgevienge voor internationoale otostradesautostrades. Vroeger noemde ie ''E3'', moar in 1986 ein ze de noame veranderd. ZinZ'ein em begunn'n anleggn in 1966, en opengesteld in 1974.
 
De E17 es een belangryke verkêersoader, omdat ie de oavn van [[AntwerpenAntwerpn]] verbindt met [[Vrankryk]]. Ês't Es belangryk vôo de vele West-Vlamiengen utuut het't zudenzuudn van de provinsieprovincie die in [[Gent]] weirkenweirkn. Tés't Es wokôok een geliefde weug vôor drugstoerisme utuut Vrankryk noar [[Olland]].
 
Omda de E17 de rapste maniere is om van [[Olland]] en de scandinoavieseScandinoavische landenlandn in't zudenzuudn te groakengroakn passeren er nie allêne vrêed veel camiongs, moar ôok veel Ollandse toeristentoeristn met caravans die zôdoanig overloadenoverloadn zunzyn da uldern beuk sleept.
 
Soms gebeurengebeurn der zwoare accidentenaccidentn, moar de zwoarste was zonder êenigeênige twiffeltwyfel dedé in Kruisoutem ip 27 februarifebruoari 1996, toen da een 200-tal otoauto's in de smôor ip elkoar gebotst ein. Der zyn ton 10tien dôodn gevolln en ieder joar es't er nog een specioale aktieactie van de politie om het't verkêer te controleren ip overdreevn sneleid ter 'noagedachtenisse' van da ongeluk.
 
== Traject in West-Vloandern ==
De E17 komt [[West-Vloandern]] vanutvanuut [[Vrankryk]] binnenbinn in [[Rekkem]]. Ie verloat de provinsieprovincie were in [[Woaregem]]. Ie doet de volgende gemêentengemêentn an:
* Rekkem ([[Mêenn]]) (Ênen ofrit noa [[Oalbeke]] en Moeskroen)
* [[Kortryk]] (Twêe ofritten: KortikKortyk ZudZuud en KortrikKortryk Ôost)
* [[Oarelbeke]] (Ênen ofrit: [[DèrlykDeirlyk]])
* [[Woaregem]] (Ênen ofrit: Woaregem)
 
== Traject in Europa ==
De E17 es nen belangrykenbelangrykn verkêersoader deur hièlhêel Europa. Ie verbindt Beaune (Vrankryk) met [[AntwerpenAntwerpn]]. BelangriksteBelangrykste steedn:
* Antwerpen
* [[Gent]] of Gand
Regel 30:
 
== Varia ==
In [[Oarelbeke]] ein ze der en natuur/recreoatiepark van 80 ectaren met en grôot meer an overgoudnoverg'oudn: [[De Goavers]], omdat ze vier miljoen kubieke meitrs zand nodig oan vôo de talud van de autostrade.
 
Den E3 eit wokôok de noame gegeevn an alle soartensôortn E3 loanen en stroatenstroatn, et E3 advertentieweekblad van Roularta en an de wielerkoerse [[E3 PrisPrys Vloandern]].
 
==Externe Koppelienge==
[http://home.scarlet.be/~si650495/snelweg/index-nl.html Website over de BelgiskeBelgische snelweegn]
 
[[Categorie: Verkêer]]