George Grard: verschil tussen versies

4 bytes verwijderd ,  12 jaar geleden
k (robotvervangienge: (- wast + was 't ))
In 1930 krygt ‘n een beurze van de stad Doornik en hoalt de Rubensprys van ‘t Paleis voor Schone Kunsten in [[Brussel]]
 
In 1931 goat ’n in [[Sint-Idesbald]] ([[Koksyde]]) weunn in een visschersusetjevisschersuzetje. In de scheure van een ander usetjeuzetje richt ’n z’n atelier in. Doa wordt de ‘’Schole van St. Idesbald’’ geboren, woa da vele kunstenoars tegoare kommn, lik Caille, Creuz, Dasnoy, en vriend [[Paul Delvaux]]. Ook de kunstenaressen en modellen van Grard, Georgette Dufour en Isette Gabriels.
 
In 1935 hoalt George Grard de "Prix de la Roseraie" in ‘t koader van de Weireldtentôonstellienge in Brussel.
In de woelige joarn '30, '40, en '50, was 't er een stryd an de gank tusschn figuratief en abstract die eftige discussies uutlokte, moa Grard blêef overtuugd van de weg dat ‘n ingeslegen was. De vôorkeure van Grard ging uut noa grôte bronzn beeldn met als oenderwerp ‘t vrouwelik nakt.
 
ToetTout in ‘t middn van de joaren 50 beeldt ‘n surtout vulle, vrouwelikke vormen uut, zittnde, liggnde en stoande figeurn.
 
In 1957 werkt Grard een moand in [[Congo]]. De Afrikoansche Anasthasie inspireert em toettout “De Grote Afrikaanse”, een stoande lange, slanke figeure. Da beeld is een kêerpunt en betêkent den overstap noar een nieuw vrouwentype. Grard zelve ziet in z’n figeurenfigeurn een verwyzienge noa de nateure. Een stoande figeure doet em peizn an een boom, een inêengebogeninêengeboogn vorm an een berg en een liggnde figeure an ‘t woater.
 
Vanof 1965 makt ‘n bronzenbronzn figurtjes in klêen formoat.
 
Ip ’t ende van de joarn ’70 krygt ’n te kampn me gezoendeidsprobleemn en begunt ’n mêer te têeknen. In z’n têkeniengn toogt ’n een vryere en mêer expressieve interpretoatie van ’t levendleevnd model.
 
In 1967 wordt ‘n lid van de Klasse der Schone Kunsten, afdeling Beeldhouwwerk van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België.
 
In 1970 hoaltoalt ’n de vuufjoarlikse "Prijs ter Bekroning van een kunstenaarsloopbaan".
 
Je sterft ip 26 september 1984 in Sint-Idesbald en je ligt begroavenbegroavn in Koksyde.
 
[[Francine van Mieghem]], weduwe en model van Grard en zelve ook beeldhouwsterbeeldouwster et in 1995 een bronzn borstbeeld gemakt ter êre van eur grôte lêermêester. ‘t Stoat ip ‘t George Grardpling in Sint-Idesbald. Under dochter [[Chantal Grard]] makt abstracte beeldn.
 
[[Francine van Mieghem]], weduwe en model van Grard en zelve ook beeldhouwster et in 1995 een bronzn borstbeeld gemakt ter êre van eur grôte lêermêester. ‘t Stoat ip ‘t George Grardpling in Sint-Idesbald. Under dochter [[Chantal Grard]] makt abstracte beeldn.
==Mêest gekende werkn==
*De Volheid (1947)
23.281

bewerkingen