Lisseweegs Varretje: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
't is een eeuwe en z'is vrouweliek
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
't '''Lisseweegs Varretje''' is e [[kanoal]]tje in [[Lissewege]], in de [[België|Belgische]] provinsje [[West-Vloandern]]. 't Varretje is een oedeoekde, van oorsproeng nateurlyke woaterweg tussntussch'n de stad [[Brugge]] en de [[Nôordzee]]. 't Lisseweegs vaartje lopt dwes deur 't dorpscentrummidden van 't dorp. Der liggn drie stêenn [[brug]]gn over: de TiendebrugTiendebrugge, de Heulebrugd'Heulebrugge en de RoelandsbrugRoelandsbrugge.
 
OorsproenkelykOorsproenklyk lag t'er tussntussch'n Lissewege en de zêe de "olievliet"; tussnen tussch'n [[Ter Doest]] en Brugge lag e voartjevarretje met de noameda "Lissewegeree" noemdege. In 't begun van de [[13sten eeuw|13ste 13st'eeuwe]] werdwierd er ton e kanoal gegroavn voevo die twee met mekoar te verbienn. Da kanoal werdwierd gegroavn dwes deur de [[terpe]] woawoap da't dorp Lissewege ip lag. 't Lisseweegs Varretje werd eest gebruukt voevo den anvoer van DoornikseDoorniksch'n [[blowsteen|arduun]] voe de bow van d'abdie en de kerke, en loaterdorachter alsvo nede handelswegcommercie noa Brugge.
 
==Ofbeeldiengn==
<gallery>
Image:Lissewege - Lisseweegs Vaartje and skyline.jpg|Lisseweegs VaartjeVarretje en Lissewege
Image:Lissewege - Lisseweegs Vaartje.jpg|Lisseweegs VaartjeVarretje in dorpscentrum't midden van 't dorp
Image:Lissewege - Lisseweegs Vaartje and street.jpg|Lisseweegs Vaartjevarretje en gelyknoamigede stroate met dezalste name
</gallery>