Wet ip de Handelspraktyk: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
nieuw blad: In de Wet ip de Handelspraktyk (Nl: Wet op de Handelspraktijk) wordt de bescherminge van vuuf fundamentele rechten van de consumenten geregeld. Da zyn: ==1 De bescherminge van de gezond...
(geen verschil)

Versie van 25 okt 2007 19:18

In de Wet ip de Handelspraktyk (Nl: Wet op de Handelspraktijk) wordt de bescherminge van vuuf fundamentele rechten van de consumenten geregeld. Da zyn:

1 De bescherminge van de gezondheid en veiligheid van de consument

't Zyn mo zuste de producten die de gezondheid en de veiligheid nie in gevaar bring die meugen in de commerce kom. Der zyn veiligheidsvoorschriften, en der moet dudelike informatie gegeven worn in verband met eventuele gevaren. Bevoorbeeld moet er ip kinderspeelgoed dudelik vermeld zyn vanaf wafore leeftyd da ze der meugen mee spelen.

2 De bescherminge van zen economische belangn

Der mag bevoorbeeld gin misleidende reclame getoogd worn, en der is een verbod ip oneerlike bedingingen in contracten met consumenten.

3 Zen recht ip voorlichtinge en vorminge

't Moe voe de consument meuglik zyn om te kiezen en te kopen ip basis van dudelike informatie. Der moet dus objectieve informatie gegeven worn over de kenmerken en de prys van ieder product.

4 Zen recht ip schaevergoedinge

Ingeval van klachten moet de consument via simpele, betaalbare en zere procedures kun geholpen worn.

5 Zen recht ip consumentenvertegenwoordigers en consumenteninsprake