Heuvelland: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k sv
k sv 1.2
Regel 38:
'''Euvelland''' (officieel [[AN|Nederlands]]: ''Heuvelland'') is e gemêente in de provinsche [[West-Vloandern]] e makt geogroafies dêel uut van de [[Westoek]]. Der weun mêer of 8000 menschen in de dêelgemêentn [[Nieuwkerke]], [[Dranouter|Dranoeter]], [[Wulvergem]], [[Wytschoate]], [[Westouter]], [[Kemmel]] en [[Loker]]. Oek [[De Klyte]] is e stik van Euvelland, mo 't is gin echte dêelgemêente omda 't vroegerder e stik van [[Rinnegelst]] wos.
 
De noame van de gemêente komt nateurlik van de heuvels die op da groendgebiedgroundgebied leggn: De [[Kemmelberg]] (156 m, oogstn top van Vloandern); de Vidaigneberg (136 m), de [[Rôonberg]] (129 m), de Scherpeberg (125 m).
In overtyd tydn woarn d'r vele busschn. Moa d'n [['14 - '18|Eerstn Weireldôorlog]] e vele kapot gemakt.
 
Regel 51:
Kemmel, Wytschoate, Nieuwkerke en Westouter zyn de grotste centra, met mêer dan 1000 iweuners. 't Gemêentuus en de gemêentelikke administroasje zyn gevestigd in Kemmel, juste lik 't poliesjebureau en de [[post]]. In Wytschoate legt 't [[rustôord]], de gemêentelikke sportalle en 't oofdkantôor van de [[bibliotheke|gemêentebibliotheke]]. In Nieuwkerke legt 't [[containerpark]] van de gemêente. De vier andere dorpsjes zyn klinder, met minder vorzieniengn.
 
Buutn die dorpscentra leggn der in de gemêente nog e poar klindere weungroeperiengn. Op d'euvelruggn van de [[Rôonberg]] en de [[Zwortnberg]] leggn der azo residentiële weuniengn, met oreca- en andelszoaken. De kern van 't stadje [[Mêesn]] et oek nog een uutloper op 't groendgebiedgroundgebied van Wytschoate in Euvelland.
 
{| border="0" style="border: 1px solid #999; background-color:#FFFFFF"