Discuusje Wikipedia:Vormleer Ypers: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
LimoWreck (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Niem (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 9:
Misschien preciseren dat'om Zuid-West vloanderen goat en nie Zuid-West-Vloanderen, de streke van Ippre dus. Dedie van Kortrik peizen oak dazze van t'Zuiden zeun, moa k'peize dat'eigenlik zuid-Oost West-Vlaanderen is. Met arrondissementen goat er verzekers minder verwarring zun. --[[User:Niem|Niem]] 08:51, 8 ohustus 2006 (UTC)
:Ik heb ook altijd die miserie. Zuid-West-Vlaanderen is een erg onduidelijke term. Is het Zuid-{West-Vlaanderen} (dus het zuiden in het algemeen, voor het Kortrijkse dus, eventueel ook wat ruimernaar boven toe) of is het {Zuid-West}-Vlaanderen, dus de streek naar het westen toe, maar dan de zuidelijke kant ervan, het Ieperse en zo --[[User:LimoWreck|LimoWreck]] 09:58, 8 ohustus 2006 (UTC)
 
::Misschien da koartje gebruken om de regios an te duuden. [http://fuzzy.arts.kuleuven.be/rewo/gebiedsindwvd.gif dialect regios] De huidige versie van de vormleer van Patrick sloat voaral op Ieper -Poperinge, moar zeker niet ip WV ZuidOost. --[[User:Niem|Niem]] 11:45, 8 ohustus 2006 (UTC)
 
Wat betreft de Noord/Zuid verschillen... veel verschillen zijn er niet denk ik; ik denk dat ze zelfs netjes op een pagina zouden passen. Het ene verschil dat ik nu zie is dat men in Kortrijk in de 1ste persoon enkelvoud de AN verbuiging "ik ben", "ik werk", "ik èè", "ik durve" gebruikt, terwijl men in het westen, centrum en noorden van de provincie in de 1ste persoon enkelvoud de inifitief gebruikt (evt. iets korter uitgesproken), dus "ik zien", "ik werk'n", "ik èn", "ik durvn". De andere tijden zijn normaalgezien +/- tzelfde zeker en zo; en andere noemenswaardig verschillen zie ik niet echt. Over een lettertje dat niet ter zake doet voor de grammatica moeten we niet vallen. Als de tabellen mooi opgemaakt zijn is het eventueel mogelijk gewoon de twee varianten onder elkaar te zetten in de rij eerste persoon enkelvoud. --[[User:LimoWreck|LimoWreck]] 10:03, 8 ohustus 2006 (UTC)
Terugkeren naar de projectpagina "Vormleer Ypers".