Vierschansntoernôoi: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
k sv 1.2
Regel 1:
Het '''Vierschansntoernôoi''' es een toernôoi in het [[Schansspringn]]. 't Es het belangrykste toernôoi van 't joar, en lik dat de noame zegt goat het deure ip vier verschillende schansn. Het êeste toernôoi ging deure in [[1952]], en sindsdien es't joarliks gehoudn, olsan rondround de joarwisselienge.
 
==De vier schansn==
Gelyk gezeit springn de schansspringers ip vier schansn, en dat in een periode van ongeveeroungeveer tien doagn, tussn [[Kestdag]] en [[driekeuniengn]]. Der zyn twêe schansn in [[Duutsland]], en twêe in [[Ôostenryk]], en de ''toernee'' gelyk da ze in 't Duuts zeggn, es een ideoale gelegeneid om voo een bitje sportieve rivaliteit te zorgn tussn die twêe landn.
* [[Oberstdorf]] (Duutsland): de ''Schattenbergschanze'': êeste schanse, me een K-punt va 137 meiters
* [[Garmisch-Partenkirchen]] (Duutsland): de ''Grosse Olympiaschanze'', met een K-punt va 115 meiters. Dit es de belangrykste wedstryd van het toernôoi (en dus van het joar). Ie goat oltyd ip [[1 januoari]] deure en es de ênigste schansspringwedstryd die ôok in de landn die traditioneel gin springers ein bekend es. Voo veel minsn stoat ie gelyk me Nieuwjoarsdag, want ie weirdt traditioneel utgezondn achter et concer in [[Weenn]].
Regel 9:
 
==De wedstryd in 2006-2007==
De wedstryd ging van de joare deure ip [[30 december]] (Oberstdorf, winnoare [[Gregor Schlierenzauer]]), 1 januoari (Garmisch-Partenkirchen, winnoare [[Andreas Kuettel]]) , [[4 januoari]] (Inssbrück, winnoare [[Anders Jacobsen]]), en [[7 januoari]] (Bischofshofen, winnoare Gregor Schlierenzauer). Et eindklassement es gewonngewounn deur Anders Jacobsen.
 
==Puntndêlienge==
De wedstrydn van het vierschansntoernôoi zyn ôok specioal omda de puntendêlienge anders es dan in de andere wedstrydn. De springers springn in 25 koppelkes en moakn onderêenounderêen ut wie dat er noo de finallerondefinallerounde mag. De beste vuuf verliezers weirdn ôok ipgevist en zo koomn we tot dertig dêelnemers in de twêede ronderounde.
 
==Recente winnoars==
Noast de winnoare per schanse, es't er ôok een regelmoatigheidscriterium. 'Deen die de mêeste puntn g'oald eit over de vier schansn tôpe, es eindwinnoare. De latste tien joarn es het vierschansntoernôoi gewonngewounn deur:
*2006: [[Janne Ahonen]] ([[Ofbeeldienge:Flag of Finland.svg|20px]]) en [[Jacub Janda]] ([[Ofbeeldienge:Flag of Slovenia.svg|20px]]) , een unicum
*2005: Janne Ahonen ([[Ofbeeldienge:Flag of Finland.svg|20px]])