Frank Brangwyn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
k sv 1.2
Regel 6:
Frank Brangwyn krêeg zyn artistieke ipleidinge, êerst in z’n voaders atelier en loater van de beroemde kunstnoare en architect William Morris.
==Werk==
In ’t begun was de zêe één van zyn favorite onderwerpnounderwerpn. Je schilderde ook levendige, realistische taferelen over ‘t industriële leven in de dokkn en de fabriekn en ‘t ard labeur van de arbeiders. Ip ’t ende van de 19e êeuwe woarn Oriëntoalsche thema’s styf populair by vele schilders. Brangwyn voyageerde noar Istambul en de Zwarte Zêe. Je makte vele schilderien en dessings in [[Spanje]], [[Marokko]], [[Egypte]], [[Turkeye]] en [[Zuud-Afrika]].
 
In 1895 is Brangwyn angemoedigd gewist vo nieuwe dingn te moakn, lik meurschilderingn, brandglasroamn en tapytontwerpn, deur Siegfried Bing, de kunstmarchang in [[Parys]], die begost is met de Art-Nouveaubeweginge.
Regel 12:
Binst den [[Êeste Weireldoorloge]] was Brangwyn een officiële oorlogskunstenoare.
 
J’ èt ook ontwerpnountwerpn gemakt vo gebouwn, interieurs, meubels, metoalwerk, keramiek, bijous en je illustreerde ook boekn.
In een loatere periode wast’n beïnvloed deur ‘t [[Impressionisme]], [[Fauvisme]], [[Art Nouveau]], [[Wiener Secession]] (1898) en zelfs [[Expressionisme]].