Kluusberg: verschil tussen versies

3 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
k
robotvervangienge: (-Ronde +Rounde)
k (robotvervangienge: (-Ronde +Rounde))
|bestroatienge=asfalt
}}
De Kluusberg es ôok een begrip in de [[Velokoerse|koerse]], surtout van uut de [[RondeRounde van Vloandern]], woarin dat ie ol vele es "gedoan".
 
Ge kunt de Kluusberg van o weerskantn ipryen, van de Vlamsche kant (vanuut [[Ruien]]: ''Buissestroate, Bergstroate'') en vanuut de Franse kant (vanuut [[Orroir]]: via de ''Rue de la Montagne'' en de ''Enclus de haut''). Der zyn nog twêe minder gekende maniern: e variant ip de beklimmienge langs de Vlamsche kant (langs de ''Boskouter'' in plekke van de ''Bergstroate'') en e Fransche beklimmienge vanuut het gehuchtje Renard tussen Orroir en Amougies.
 
In de [[RondeRounde van Vloandern|ronde]] doen ze mêestol de beklimmienge langs de Vlamsche kant (de coureurs komn ton van [[Oudenaarde]]), woarachter dan ze de Kluus no beneen ryen langs de Fransche kant om ton de [[Knokteberg]] te doen.
 
Ook in de [[Omloop Het Volk]] en in Kuurne-Brussel-Kuurne ryen ze soms langs de Kluusberg. In Gent-Wevelgem ein z'em ol 6 kêers gedoan: vier kêers langs de Fransche kant (1935, 1954-1956), twêe kêers langst de Vlamse kant (1960, 1977).
}}
 
[[Categorie:RondeRounde van Vloandern]]
[[categorie:Beklimmienge in de Vlamsche Ardenn]]
[[Categorie:Geografie van België]]
9.889

bewerkingen