Wikipedia:Oe sprik je gy die woordn uut - reeks IV: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
<!--nobot-->De bedoelienge es om de juste '''uutsproake''' van bepoalde woordn, met meugliks de SV-oo in, te weetn te kommn en ulder spreidienge over de provincie. Het probleem is dan we ginne preciese regel eine welke woorden volgens de nieuwe SV-oo regel me -oun moetn geschreevn zyn en voe welke en uutzonderienge zoe moetn gecreëerd weirdn ip de bestoande regel (-on). De SV reegl weird ollêne moa uutgebreid me uutzonderiengn achter een volledig onderzoek en en consensus. Per definitie geldt de gestemde SV regel ollêne moa -oun tot dat er en dudelik bewys is dat et anders moet. Ter herinnerienge, de stemconclusie:
<div style="background:yellow">De twee stemmiengn zyn ofgeloopn. De nieuwe spellienge /oun/ vervangt /oen/ én /on/ in olle gevolln. Vanof nu schryvn me dus '''round, mound, ounderd, dounker, jounk, loungn, oorsproung'''. --[[Gebruker:Patrick|Patrick]] 11 nov 2007 23:11 (UTC)</div>
 
De bedoelienge is om in êeste instantie en koarte ip te moakn vou te ziene woa damme stoane. Het ziet er noar uut dan de fransche woorden eindigend op -on in sommige streekn minder ver West-Vlamst zyn (-on --> -ong --> -oeng/oung) dan in d'andre, en doardeure spelliengsconflicten geeft. Da zoe kunn leidn noa ne simplen uutzonderiengsreegl. De bedoelienge is die conflicten in koarte te briengn en proberen te vermyn.