Wikipedia:Oe sprik je gy die woordn uut - reeks IV: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
objectiever
Regel 1:
<!--nobot-->De bedoelienge es om de juste '''uutsproake''' van bepoalde woordn, met meugliks de SV-oo in, te weetn te kommn en ulder spreidienge over de provincie. Het probleem - volgens Foroa - is dan we ginne preciese regel eine welke woorden volgens de nieuwe SV-ooou regel me -oun moetn geschreevn zyn en voe welke en uutzonderienge zoezou moetn gecreëerd weirdn ip de bestoande regel (-on). De SV reegl weird ollêne moa uutgebreid me uutzonderiengn achter een volledig onderzoek en en consensus. Per definitieNu geldt [[Wikipedia:SV_V1.2#SV-ou|de gestemde SV ou-regel ollênevolgens moaSV -oun tot dat er en dudelik bewys is dat et anders moet1.2]]. Ter herinnerienge, de stemconclusie:
<div style="background:yellow">De twee stemmiengn zyn ofgeloopn. De nieuwe spellienge /oun/ vervangt /oen/ én /on/ in olle gevolln. Vanof nu schryvn me dus '''round, mound, ounderd, dounker, jounk, loungn, oorsproung'''. --[[Gebruker:Patrick|Patrick]] 11 nov 2007 23:11 (UTC)</div>
 
De bedoelienge is om in êeste instantie en koarte ip te moakn vou te ziene woa damme stoane. Het ziet er noar uut dan de franscheFransche woorden eindigend op -on in sommige streekn minder ver West-Vlamst zyn (-on --> -ong --> -oeng/oung) dan in d'andre, en doardeure spelliengsconflicten geeft. Da zoezou kunn leidn noa ne simplen uutzonderiengsreegl. De bedoelienge is die conflicten in koarte te briengn en proberen te vermynvermyen.
 
De precieze modaliteitn worden loater vastegeleid oan we en beetr zicht eine. De lyste kan angevuld weirdn (alfabetisch liefst).
 
Meuglikke schryfwyzn voe de -on in kwestie: /-oen/-on/-oun/. De latsten (-oun) es de SV-ou (korte -oo lik ind'uutsproake van ''koud)'' in 't zuudoostn van West-Vloandern. De -on is de -on van le monde, mondaine, c'est si bon.
 
;Bronne