Hof Bladelin: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Le Fou (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{plat|Brugs}}
Et '''Hof Bladelin''' is geleegn in de Noldestroate (Nl: Naaldenstraat) 19-21 in [[Brugge]]. 't OedsteOudste gedèèltegedéélte wer gebouwd deur [[Pieter Bladelin]], èèsteééste roadgever van [[Filips de Goede]], schatbewoarder van d'[[Orde van 'tet Gulden Vlies]] en be'eerder van d'ertogelike bezitiengbezittieng.
 
Pieter Bladelin veruusde in [[1451]] no Middelburg, een stadje ten Nôordn van Brugge dat ie zelve gesticht aad. In [[1466]] vereurdet ie zunz'n eigendom aan de [[Itoalië|Italioanse]] bankiersfamilie de Medici, die ip da moment de belangriekstebelangrykste geldschieters woaren van den [[Bourgondische Ertoogn|ertog van BoergondiëBourgondië]].
 
Den èèsteééste de Medici die der weunde was Piero de Medici. In [[1469]] liet ie 't gebouw an zunz'n zeune Lorenzo die in 't zelste joar me Clarice Orsini trouwde. De binnentuun wor nog oltyd versierd met twèètwéé medaljongs van die twèètwéé.
 
In [[1472]] verkocht Pieter Bladelin zunz'n eigendom aan de de Medici's die under bankfiliaal oendertussenoundertussen in d'anden van [[Tommaso Portinari]] gegeven aan, die der vanaf [[1480]] introk. Portinari zorgde der voaren dan ze failliet goengengoungen en in [[1497]] werd et uus verkocht an de Heer van Fiennes, ridder van et Gulden Vlies.
 
Et Hof Bladelin is nu e musee en et klôoster van de [[Zusters van de Zeven Weeën]], e [[West-Vlams|West-Vlamsche]] orde. D'er zyn ôok serviceflats vo bejoarden in oenderounder gebrocht.
 
==Externe koppelienge==