Askoy II: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
Maddly Bamy, de latste levensgezellinne van Brel die met em meevoarde, steunt et project van de broers om de Askoy II een twidde leven te geevn. In september 2006 is ze noa Blanknberge gekommn en et ze blommen bevestigd an de gedenkploate van Jacques Brel ounder de viertorre.
 
Ip 14 december 2007 vertrekkn Staf Wittevrongel en Tjerk Pillen van de VZW Askoy II noa Nieuw-Zeeland. Round 18 december goan ze probeernvo ‘t wrak van ‘t strange weg t’oaln en voorlopig over te bringen noa Dargaville. Ze wordn bygestoan deur Noel Hilliam van ‘t Dargaville Maritime Museum. ‘t Uutendelikke doel is de ASKOY 2 noa [[België]] were te bringen en te restaureern.
==Geschiedenisse==
De bôot (20 m lank, 5 m brêed en 40 ton) is in 1960 gebouwd deur de Antwerpsche scheepswerven Van de Voorde in ipdracht van den architect Hugo Van Kuyck. In de joaren 70 krêeg Jacques Brel de zeilmicrobe te pakkn en in 1974 kwam 'n noar Antwerpn en wierd smôorverliefd ip den Askoy II. J'et em ton ook gekocht vo z'n weireldreize. Een joar vo dat 'n stierf et 'n z'n zeiljacht were verkocht. Achter een poar kêren van eigenoare te zyn veranderd is de bôot serieus beschoadigd in een zwoare storm en uutendelik gestrand in Baylys Beach.