Spoansche Nederlandn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
nieuw blad: thumb|300px|De Spoansche Nederlandn liggn ten zuudn van de roje schiddiengslyne De '''Spoansche Nederlandn''' wos de noame vo de Zudelikke Nederlandn i...
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6:
Den Spoanschn keunienk [[Filips II van Spanje|Filips II]] èt in [[1598]] et besteur van de [[Lege Landn]] overgedreegn an de aartsertoogn [[Albrecht en Isabella]]. Ze kostn zynder zo goed lik ounofankelik regeern. Moa deur dan ze zynder gin kinderns addn gekreegn, zyn de Lege Landn achter 'n dood van Albrecht in [[1621]] weregekeerd ounder de Spoansche krone. Vanof tout èt Filips II et bestuur overgeloatn an deur emzelvn angestelde [[Landvoogdn van de Habsburgsche Nederlandn|landvoogdn]] en spreekn me van de Spoansche Nederlandn.
 
De Spoanschn tak van et [[Uus van Habsburg]] liep dood, en zo kwam d'r in Spanje et [[Uus van Bourbon]] an de macht. 't Gevolg wos da de Zudelikke Nederlandn an de Oostnryksche Habsburgers toe kwamkwoamn. Da gebeurde officieel mè de [[Vrede van Utrecht (1713)|Vrede van Utrecht]] in [[1713]]. In da joarnjoar kwoamn de zudelikke stoatn ounder 't gezag van de keizer van et [[Illig Roomsche Ryk]] en spreekn me van de [[Oostnrykse Nederlandn]].
 
[[Categorie:Istorisch land in Europa]]