Stoatie van Roeseloare: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
bitje vormelik
Regel 1:
[[Ofbeeldienge:Roeselare Trein station NMBS -2.JPG|thumb|Stoatie van Roeseloare]]
De '''Stoatie van Roeseloare''' is e [[stoatie]] langs de [[spoorlyne 66]] ([[Brugge]] - [[Kortryk]]) in ’t centrum van de stad [[Roeseloare]]. De drie spoorn liggn ip e veroogde berm. De L-trings Brugge-Kortryk, en de IC-trings [[Ostende]]-Kortryk-[[Rysel]] stoppn in Roeseloare.
 
Vroeger wast er ôok nog de spoorlyne 64 ([[Yper]] - Roeseloare) en de spoorlyne 65 (Roeseloare - [[Mêende]] - Fransche grenze).
 
De drie spoorn liggn ip e veroogde berm. De L-trings Brugge-Kortryk, en de IC-trings [[Ostende]]-Kortryk-[[Rysel]] stoppn in Roeseloare.
 
==Vernieuwinge==
Regel 11 ⟶ 9:
De stad Roeseloare, den [[NMBS]]-Holding, Infrabel en [[De Lijn]] investeern tegoare 35 miljoen euro in ‘t project.
 
’t Stoatiegebouw uut 1977 en d’omgevinge zyn nie styf antrekkelik mêe. Doaby vormn ‘t gebouw en de viaduct ôok ‘n barrière tusschn ’t centrum van de stad en [[Krottegem]], ‘t ôostelik stadsdêel. ’t Is de bedoelinge van die twêe stadsdêeln were te verbindn.
An de zuudkant van de stoatie komt er e grôot pling woa da voetgangers, velo’s en [[oopnboar vervoer]] voorrang krygn. De nôordkant is vo ‘t autoverkêer. Doa komt er ôok e nieuwe oundergroundse parking. An den ôostkant komt er e nieuwe busstoatie.
==Externe koppelinge==
*[http://www.b-rail.be/php/press/index.php?lang=N&task=view&id=1717 Nieuwe stoatie Roeseloare]