Leiestreke: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Tbc (discuusjeblad | bydroagn)
k + nl
Ikke (discuusjeblad | bydroagn)
k algemener en dus correcter
Regel 1:
De '''Leiestreke''' is dee streke esin [[Vlaandern]] woarwoa dat de riviere de [[Leie]] deure loôptlopt. DaorbieDaobie doe ze steden en hemeenten geliklik [[Mjeenn]], [[Kortrik]], [[Oarelbeke]] en [[Waorehem]] an. Dein [[LeieWest-Vlaondern]] es economisch belangrik hewist voe deen [[Vlas|VlasindustrieDeinze]] in't begun van de 20ste ièuw. In dienen tid werd ze de 'The Golden River' henoemd, omda ze zoveel rikdom voor de streke brocht. Inen [[KortrikHent]] keunt je noat'tin [[VlasmuseumOost-Vlaondern]] goanan. omWok dienenin tidVrankriek nogenn ne kiè meeze tee moakenLeiestreke.
 
De [[Leie]] es economisch belangrik hewist voe de [[Vlas|Vlasindustrie]] in't begun van de 20ste ièuw. In dienen tid werd ze de ''The Golden River'' henoemd, omda ze zoveel rikdom voor de streke brocht. In [[Kortrik]] keunt je noat't [[Vlasmuseum]] goan om dienen tid nog ne kiè mee te moaken.
Nu is de economische woarde van de rivier sterk gezakt, en de iénige rol is eindelik een toeristische. Ge keunt lange fietstochten doen van Mjeenn hièlegans tot in Waorehem, via het fietsnetwerk Leiestreek.
 
== Externen Droad ==