Valerius De Saedeleer: verschil tussen versies

57 bytes toegevoegd ,  14 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
==Leevn en werk==
Valerius De Saedeleer was de zeune van e fabrikant van zêpe. Teegn de gouste van z’n voader gingt ‘n noa de Academie vo Schone Kunstn in [[Gent]] enwoa loaterdat 'n in contact kwam met 't anarchistisch socialisme. Loater volgdet ie lesse by [[Franz Courtens]] in [[Brussel]]. Je trouwdege in 1989 in Aalst met Clémentine Limpens.
 
Je weunde êest e poar joar in [[Blanknberge]] en [[Wendune]]. Je was doa by een artistieke groeperinge ''De Zwarte Kat'' tegoare met kunstschilder Jules Gadeyne (1857-1936). Ze kwoamn tegoare in ’t strangecafé ''A la Belle-Vue'' in [[Harendyke]] dat oopng’oudn wierd deur Mietje Gadeyne, de zuster van Jules Gadeyne. Harendyke was één van de favoriete pleksjes van De Saedeleer. J’et er ook nog geweund in ’t dunecafé de ''Bagatelle''. In 1894 èet keuniginne Carolina van Saksen in de Bagatelle e schilderye van De Saedeleer gekocht vo 200 fr, e forse somme in dien tyd.
 
Doar achter et De Saedeleer ook in [[Lissewege]] geweund in e boerderytje langs de Ter Doeststroate. Eén van z'n winterlandschappn geschilderd in Lissewege angt in ‘t [[Groeningemuseum]] in [[Brugge]].
24.813

bewerkingen