Robert II van Artois: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
SieBot (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Erbij: it:Roberto II d'Artois
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Robert II van Artois''' of "van Artesië" ([[17 september]] [[1250]] – [[Kortryk]] [[11 juli]] [[1302]]) was een postume zeune van graaf Robert I van Artesië en Mathildis van Brabant (en dus een klêenzeune van de [[Vrankryk|Fransche]] keunink LodewijkLodewyk VIII), en was graaf van Artesië van by z'n geboorte.
 
In [[1270]] deed y mee an de achtste [[kruustocht]] no Tunis. In [[1296]] versloegt y de [[Iengeland|Iengelse]] in Aquitanië. Ip [[20 ogustus]] [[1297]] versloegt y in Bulskamp by [[Veurne]] de Vlamingn woadeure dan de Fransche 't graafschap kunnnkunn bezettn. In die slag sneuveldige z'n zeune.
 
Je was een nounkel van de Fransche keuniginne en werwierd beschouwd ols de beste bevelebber van Frankryk. 't Was ton oak logisch dat de Fransche keunink [[Filips den Schoonn]] em an 't oofd stelde van 't ridderleger da de Vlamingn in 1302 een lestje moest lêern. Moa de slag ip den 11ste juli, die loater de [[Guldnspoornslag]] genoemd werwierd, is den oundergank gewordn van 't Fransche leger en van Robert van Artois zelve. Ip 't moment dat y kost in de Vlamsche rangn deurebreekn werdwierd y deur [[Willem van Saeftinghe]] van z'n pêerdpeird gesleegn. Volgenst sommigste kroniekschryvers wildet y em overgeevn, mo kendn de Vlamingn gin genade.
 
[[Categorie: Middelêeuwen]]