't Zoute: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
nieuw blad: '''’t Zoute''' is een dêel van de kustgemêente Knokke-Heist in West-Vloandern. ’t Ligt moar e poar km van de Belgisch-Ollandsche grenze. ‘t Zoute is een ryke wyk woa...
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''’t Zoute''' is een dêel van de kustgemêente [[Knokke-Heist]] in [[West-Vloandern]]. ’t Ligt moar e poar km van de Belgisch-[[Olland]]sche grenze.
 
‘t Zoute is een ryke wyk woa dat er gin gemêentebelastingn betoald wordn en woa dat er vele luxe boutiques zyn en restaurangs. ’t Zoute is gekend vo z’n snobisme. Burgemêester Leopold Lippens et in de joarn 1980 dudelik gemakt dat ’n liever nie et dat er frigiboxtouristnfrigoboxtouristn ofzakkn noa zyn stad. En ’t Albertpling wordt deur de touristn ironisch ''place m'as-tu-vu'' genoemd omdat de snobs doa geirn gezien wordn.
==Geschiedenisse==
De geschiedenisse van ’t Zoute is nauwe verboundn met ''de Compagnie ‘t Zoute''. Die compagnie is ip 1 meie 1908 gesticht deur de familie Lippens. Verschillige leedn van de familie woarn iprichters. De doagelikse leidinge is nu in andn van twêe kozyns: Raymond en Maurice Lippens. De noame van de ounderneminge verwyst noa de schorrn: “zoute schorre”.