Frankn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
+cat
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 23:
Achter d’n dood van Clovis wierd z’n ryk verdeeld ounder z’n vier zeuns en woarn d’er constant spanningn tusschn Austrasië en Neustrië. Mêer of ounderd joar lank woarn z’in oorlog. De gebiedn zyn nog verenigd gewist ounder Chlotarius en ôok ounder Clothar II, moa da deurde nie lange.
 
In de 7e eeuwe begost de periode van de [[Hofmeier]]s.
Loater begost de periode van de hofmeiers. De [[Pepinidn]], edelen van Austrasië die vele macht kreegn, wierdn azo genoemd omdat er verschillige “Pepeyn’’ noemdegen.
Pepeyn van Herstal, hofmeierHofmeier van Austrasië, versloegvan 't uus van de [[Pepinidn]], versloeg in 687 Berthar, hofmeierHofmeier van Neustrië, in Tertry. Van nu vôors woarn de twêe rykn definitief verenigd. Pepeyn van Herstal was de latstn van de Pepinidn omda zyn ounwettige zeune, Karel Martel, nie erkend was.
 
Pepeyn van Herstal, hofmeier van Austrasië, versloeg in 687 Berthar, hofmeier van Neustrië, in Tertry. Van nu vôors woarn de twêe rykn definitief verenigd. Pepeyn van Herstal was de latstn van de Pepinidn omda zyn ounwettige zeune, Karel Martel, nie erkend was.
 
’t Uus van de Pepinidn wierd ipgevolgd deur de [[Karoliengers]].
 
==De Karoliengers==
Ot de zeune van Karel Martel, [[Pepeyn den Kortn]], in 751 keunink van de Frankn wierd en Bourgondië overwonn aad, begostn de noamn en de binngrenzn te vervoagn en wierd er ollene nog moa geklapt van ‘t Frankisch Ryk.