Alberto Contador: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
k + externe koppelienge
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
veel te vele verwestvlamst Nederlands. Wuk goa we doa mei doen?
Regel 26:
In 2005 maakten ie dat goed want ne won e ettape in de Tour Down Under, de Cataloanse Weke, en ne won doar ook het endklassement. Ne won ook nog Pro Tour etappes in de Rounde van het Baskenland en de Rounde van Romandie en ne werd doa 3de en 4de.
 
In 2006 begon het seizoen vree moeizaam, mo da sezoen moest de deurbraakdeurbroake wordn va Alberto Contador. Met etappe-overwinningen in de ProTour-wedstridnwedstrydn RoendeRounde van Romandië en RoendeRounde van Zwitserland wastnwast 'n volledighêle gereed voe de RoendeRounde van FrankriekFrankryk. Mo als gevolge van Operación Puerto mouchtnmocht hie'n nem e ze ploeg niet startn. EenE porpoar dagen later meldde Fuentes zeve dat de coereurscoureurs Alberto Contador en Allen Davis nient met de zoak te moakn haddnaddn. Op 23 juli 2007 meldde de Süddeutsche Zeitung da Contador als kroongetuige bieby de zaokzoak betrokkn was en van de liestelyste is ofgepakt in ruil voor belastende verklaoringverkloaring. Alberto Contador ervatte ze sezoen in de RoendeRounde van Burgos waorwoar datndat 'n knap ne vufde plekke aalde in de 4de etappe,in. In 2006 kwamt hieie nie mir in actie.
 
in 2007 ginktnginkt 'n na discoveryDiscovery en reed do goed. neNe won de keunigingerit in de roendeRounde van valenciaValencia op e schoaneschône wiezemaniere.ook wontnOok wont 'n in 't voarjaorvôorjoar parisParis-niceNice me 2 etapes woaroender de latsn woadeure datndat 'n nog de liederstruie ofpakte va rebelin.da was ingentlik verdiend want ne probeerde iedern bergetappe te demareren meermaols me succes.in den tour wastn medekopvint me leipheimer. in de alpen reed mei me de beste en kuste beter mei da leipheimer. in de pyreneen op de 14de etappe wont nen me ze sprint op pateau de beille en was toenne de 2dn int klassement. e paor daagn laoter werd rasmussen beschuldigd van doping en etn ut den tour gestapt gevolg contador was leider.op de voarlatste etappe(tiedrit)wast spannend in de stried me evans en leipheimer mo ne bleef standoudn.
 
== Belangrykste overwinniengn ==