Yser Houck: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
nieuw blad: '''Yser Houck''' is e vereniginge in Frans-Vloandern die werkt round verschillnde aspectn van ’t erfgoed in de Franschn Westoek: nateure, geschiedenisse, monumentn en volksgebr...
 
Meuzel (discuusjeblad | bydroagn)
k sp
Regel 1:
'''Yser Houck''' is e vereniginge in [[Frans-Vloandern]] die werkt round verschillnde aspectn van ’t erfgoed in de [[Franschn Westoek]]: nateure, geschiedenisse, monumentn en volksgebruukn. Yser Houck is actief in tien dorpn: [[Volkerinkove]], [[Broksele]], [[Millam]], [[Wulverdinge]], [[Lederzele]], [[Rubroek]], [[Bollezele]], [[Nieuwerleet]], [[Merkegem]] en [[Nôordpene]]. Ze geevn ook ’n driemoandeliks tydschrift uut en z’henz’enn e touristischn dienst in Rubroek en VolkeringoveVolkerinkove.
==Ountstoan==
In [[1989]] gingn d’r zes beweuners van Volkerinkove round de toafel zittn vor e vereniginge ip te richtn met de bedoelinge van ‘t nateurlik en geschiedkundig erfgoed van Volkerinkove en omstreekn te beschermn. Ze noemdegen de vereniginge "Yser Houck" noar e plekke ip de grenze van Bollezele, Rubroek en Volkeringove an den [[Yzer]].
==Bedoelinge==
Ounderzoek doen noa:
*de lokoale geschiedenisse, gebeurtenissn, menschn die ofkomstig zyn van de dorpn of die d’r geleefd henenn
*de geweuntes, tradities, de maniere van leevn
*de monumentn en gebouwn