Hoofdmenu openen

Staf Versluys (Brèinienge, 1929 - Zwynoarde, ogustus 1995), was e West-Vlamsche temmerman en bôotbouwer, die 't tout styf gekend weireldzeiler gebrocht het. Tusschn 1973 en 1986 het 'n e machtig palmares byêengevoarn als weireld-en wedstrydzeiler. Je voarde drie kis de weireld round. Je bouwde de mêeste van zyn bôotn zelve. Zyn gekendstn bôot was de Rucanor Tristar.

Staf Versluys is veroungelukt in Zwynoarde ip z'n moto ip 65-joarige leeftyd.

PalmaresBewerken

  • 1958: Coupe d'or: êestn
  • 1968: Noordzee Kampioenschap: êestn
  • 1973, 1974, 1975: Roscop Race: derdn, derdn en zesdn (gedeklasseerd deur foutieve start en twidde platse)
  • 1973, 1974: Ostende-Ramsgate-Ostende: êestn
  • 1973, 1974, 1975: Grôte prys van Nieuwpoort: twiddn, êestn, êestn
  • 1973, 1974: Light Vessel Race: twiddn, derdn
  • 1973, 1975: Ostende Bank Race: twiddn, êestn
  • 1973, 1974, 1975: Delta Race: achtstn, twiddn, derdn
  • 1973, 1974: Yeoman Cup: derdn, twiddn
  • 1973, 1975: Channel Race (225 mile) Iengeland: vuufdn, elfstn
  • 1973: Harwich-Hook of Holland (235 mile) Iengeland: tienstn
  • 1973, 1974: Belgisch kampioenschap I.O.R. klasse 4: derdn, twiddn
  • 1974: Round Britain Race (2,137 mile) Iengeland: êestn
  • 1975: Ostende-Ramsgate-Nieuwpoort: êestn
  • 1975: Breskens-Zierikzee: derdn
  • 1975: Askoy Race: derdn
  • 1975: Schelde Race: derdn
  • 1975: Pinnemuts Trofee: derdn
  • 1975: Fastnet Race (900 mile) Iengeland: twintigstn
  • 1975: Azab 75 (2.400 mile solorace) Iengeland: êestn
  • 1976: OSTAR-SOLO RACE: Plymouth Iengeland- Newport USA met Tyfoon 5 (klasse: klêenste bôotn): vêertienstn ip 125 bôotn!
  • 1979: I.O.R Interclubkampioenschap met Tyfoon 6: êestn
  • 1980: OSTAR-SOLO RACE: Plymouth-Newport USA met Tyfoon 6: twoalfstn ip 90 bôotn!
  • 1981-1982: Whitbread Race round de weireld met Tyfoon 6 (klêenste bôot in de wedstryd): viftienstn. Krygt ook de beker vo "Outstanding Seamanship" in Londn uut handn van Lady Diana.
  • 1985-1986: Whitbread Race round de weireld met Rucanor Tristar: êestn in handicap klasse D, vuufdn in handicap over alles. "Joshua"-prys vo "the Most Outstanding Seamanship"

VariaBewerken

  • In 2005 is 't nieuw eventcentrum van Brèinienge noa Staf Versluys vernoemd.
  • J'is deur de Brèiniengnoars verkoozn tout Brèiniengnoare van d' êeuwe.
  • In 't portoal van de viertorre van Blanknberge hangt er e reliëf mè zyn portret en d' inscriptie Tyfoon VI, één van zyn bôotn.