Hoofdmenu openen
Yasmine hilde rens-1561466171.jpg

Yasmine (Kontich, 3 moarte 1972 - Kontich 25 juni 2009) wos e Vlamsche zangeresse en presentatrice. Eur echte noame wos Hilde Rens. Van tv is ze bekend van ut de programma de Rode loper en Zo is er maar één.

Inoud

CarrièreBewerken

In 1991 makte Yasmine heur ploatndebuut mèi de cd Mooi zo. Ze toog zy langs theoaters en festivoals vo de vertoalde liedjes van Leonard Cohen up te voern.

Yasmine begoste heur tv-carrière by 'n VTM. Ze presenteerde in 1993 't liedjesprogramma "Tien Om Te Zien". In 1998 stound ze zy an de wiege van 'n tv-post TMF Vlaanderen. Doarachter koste ze zy begunn by 'n VRT. Ze begoste doa lik presentatrice van 't programma De Rode Loper. Van 2006 tout 2008 presenteerde ze zy 't muziekprogramma "Zo is er maar één". In 't voorjoar van 2009 makte ze vo 't Davidsfonds ne tournee deur Vloandern 'Yasmine houdt woord'.

Heur privéleevnBewerken

Yasmine hèit bekend da ze lesbisch wos. Up 30 augustus 2003 trouwde ze zy mèi Marianne Dupon. Marianne gerochte bekend lik winnaresse van et tv-programma "De Mol". In 2007 hèin ze zynder en dochter gekreegn, Ella-Louise.

In april 2009 gerochte bekend dat hunder marrioage gedoan wos. Marianne zou Yasmine loatn stoan èin vo en ander vromins.[1]

DoodBewerken

Yasmine es gestorvn up 25 juni 2009. Z' it eurzelvn ipgehangn in eurne tunn. Ip 3 juli 2009 is ze gecremeerd gewist.


Discografie: Eur albomsBewerken

AlbumsBewerken

  • 1991: Mooi zo
  • 1993: Als jij dat wil
  • 1995: Portfolio
  • 1997: Pret-a-porter
  • 1999: Blauw
  • 2001: Yasmine
  • 2004: Liefde en liedjes
  • 2004: Vandaag (het morgen van gisteren)
  • 2006: Licht Ontvlambaar


SinglesBewerken

1991

  • Wie Denk Jij Wel Dat Je Bent
  • Vraag Me Niet Waarom
  • Accrochee A Un Nuage

1992

  • Zeven Dagen
  • Rusteloos
  • Twijfels
  • Beter
  • Waar Jij Gaat
  • Alles Draait Om Jou

1993

  • In Kleur
  • In De Regen Gedanst


1994

  • Dromen Van Het Leven
  • Stilstaan

1995

  • Ik was zo graag bij jou gebleven
  • Ik tover jou

1996

  • Nooit Nog Een Andere
  • Afscheid
  • Diep in mij
  • Kikkerkoel
  • Lach Naar Het Leven
  • Porselein


1997

  • Altijd weer tikt de klok
  • De Klok Tikt Verder
  • Zoals Jij
  • 1000 Woorden
  • Da's een goeie vraag
  • Doorgaan

1998

  • Tot leven gewekt
  • Meisjes Aan De Macht
  • Kus Me, Kus Me
  • Slaaf
  • Luka

1999

  • Helemaal
  • Als De Liefde Wint
  • I Won't Let You Down (met The Hope Band)


2000

  • Suzanne (duet met Frank Boeijen)
  • Vuur (van de "Miekes": Truus Druyts, Meredith and Yasmine)

2001

  • Ken je dat gevoel

2002

  • Weak (van de film Alias)


2003

  • Fietsen en liefde (met Gordellied)

2005

  • Dans me

Externe koppeliengeBewerken

ReferensjnBewerken

  1. Marianne Dupon dumpte Yasmine voor een andere vrouw Twelvepointsdouzepoints.be, 10 juni 2009