Hoofdmenu openen

Benny Vansteelant (Toeroet, 19 november 1976 - Roeseloare, 14 september 2007) wos e duatleet uut Toeroet. Vansteelant wos absolute top in zyn discipline[1]: e wos mêerdere kêern Europees en weireldkampioen. Benny Vansteelant adde e joungern broere, Joerie, die oek styf goed is in duatlons.

Inoud

Dodelik accidentBewerken

Op 8 september 2007 rakte Vansteelant zwoar gekwetst bissen datn an 't trainn wos in Gits. Een otto uut e zystroate schepte nem op. Vansteelant wos opgenoomn in 't zieknuus van Roeseloare woa dat 'n zes doagn loater overleed. Achter d'autopsie es't gebleekn dat ie gestorvn es deur een longembolie, en da die verôorzoakt gewist es deur et oungeval.

In de zomer van 2002 wos Benny Vansteelant ol e ki zwoar evolln op training in Font-Romeu. Gevolg: e schedel- en e sleutelbêenbreuke. E moeste ton moandnlank revalideern, moar e kwam toch were.

PalmaresBewerken

  • 1999: Weireldkampioen korte afstand by de juniors in Gernika ( )
  • 1999: Europees kampioen by de elite in Blumeau ( )
  • 2000: Weireldkampioen korte afstand by de elite in Calais ( )
  • 2000: Weireldkampioen lange afstand by de elite in Pretoria ( )
  • 2001: Weireldkampioen lange afstand by de elite in Venray ( )
  • 2001: Weireldkampioen korte afstand by de elite in Rimini ( )
  • 2001: Europees kampioen by de elite in Mafra ( )
  • 2002: Europees kampioen by de elite in Zeits ( )
  • 2003: Weireldkampioen korte afstand by de elite in Affeltern ( )
  • 2003: Europees kampioen by de elite in Varallo ( )
  • 2004: Weireldkampioen korte afstand by de elite in Geel ( )
  • 2005: Weireldkampioen lange afstand by de elite in Barcis ( )
  • 2006: Weireldkampioen lange afstand by de elite in Frederica ( )
  • 2007: Europees kampioen by de elite in Edingburgh ( )

ErkenniengBewerken

  • 2003: Vansteelant krygt 't Vlaams Sportjuweel, e trofee daj moa êne ki in je carrière ku winn.
  • 2003: West-Vlaams sportman van het jaar
  • 2006: West-Vlaams sportman van het jaar
  • Op 't WK lange afstand in Richmond (VS) wos 't rugnummer 1 ni uutgereikt uut respect vo Benny Vansteelant, die de regerend weireldkampioen wos.

BoeknBewerken

  • Meneer Duatlon, Frank Van de Winkel, uutgevery Borgerhoff & Lamberigts, 2008.

BronnBewerken

  1. www.duathlon.com, The greatest duathlete on the planet - URL bekeekn op 14/09/2007

Externe koppeliengeBewerken