Discuusje gebruker:Pastel: verschil tussen versies

346 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
:::::De Brugse kasselrij bestond inderdaad al rond het jaar 1000. De vroegere pagus Rodanensis, pagus Flandrensis en een deel van de pagus Mempiscus vormden samen de Brugse kasselrij, die de grootste van het graafschap Vlaanderen was (ca 1000). Vanaf 1127 vormt Brugge een afzonderlijke entiteit met een eigen bestuur. Het overblijvende platteland van de oorspronkelijke kasselrij vormde dan de kasselrij van het Brugse Vrije. Ik weet niet of ze voordien nog ergens anders gezeteld hebben. Misschien vind ik er ooit iets over in de bib.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 18 nov 2008 18:24 (UTC)
::::::Ok, toch bedankt! Weet je bij toeval - om het nog even over iets anders te hebben - hoe de stadspoorten van de eerste omwalling rond Brugge heetten en waar ze juist lagen? [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 18 nov 2008 18:43 (UTC)
:::::::Vlamingpoort, Molenpoort, Noord- en Zuidzandpoort, Mariapoort en Zuidpoort. Waar, staat in mijn artikel: geschiedenisse van Brugge. En ga je dat nu allemaal op de Nederlandse wiki zetten? :-). Sorry als ik nu verder niet meer antwoord op vragen. Ik ga nu verder werken aan mijn artikel.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 18 nov 2008 21:57 (UTC)
4.469

bewerkingen