Discuusje gebruker:Pastel: verschil tussen versies

354 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
::::Bakkersrei begod. Ik dacht dat die rei geen specifieke naam had, maar dus toch. Had daar nog nergens iets over teruggevonden. Dan resten er voor mij nu nog een drietal reitjes zonder naam: het korte aftakkingetje van de Bakkersrei richting Groeningemuseum, het reitje dat thv het Wijngaardplein aftakt richting Katelijnevest en oa onder de Arsenaalstraat loopt, en het reitje tussen het Minnewater en de Kapucijnenrei. Moest je die namen (als die er zijn) ooit achterhalen... :-) [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 8 dec 2008 21:48 (UTC)
::::Edit: dat reitje aan Groeninge zou de Eekhoutrei zijn. En dat aftakkingetje aan het Wijngaardplein ''of'' dat aan het begijnhof richting Kapucijnenrei is misschien ook nog onderdeel van de Bakkersrei? [http://www.bruges.be/internet/nl/content/files/reglementen/Toerisme/vaartochten.pdf Hier] staat namelijk dat de Bakkersrei loopt vanaf Minnewaterpark/Katelijnevest, en [http://demeersen.brugsebuurten.be/0nzebuurt/Ligging/Reinamen hier] is duidelijk een afbeelding te zien van het reitje tussen het Minnewater en de Kapucijnenrei... [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 9 dec 2008 08:37 (UTC)
:::::Dat is inderdaad een stuk van de Eekhoutrei, die vroeger doorliep langs de Eekhoutabdij en over de Eekhoutstraat aan de Garenmarkt, en uitkwam in 't Pandreitje. Ik weet niet of de vertakking van de Bakkersrei naar de Katelijnevest aan het Wijngaardplein een naam heeft of ook Bakkersrei zou heten.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 9 dec 2008 09:33 (UTC)
 
== Brugge ==
4.469

bewerkingen