Stène: verschil tussen versies

564 bytes verwijderd ,  11 jaar geleden
wikificering
(wikificering)
{{beg}}
'''Stène''' is e deelgemeente van [[Ostende (stad)|Ostende]], juuste tusschen [[Snoaskerke]] en [[Leffienge]], an den andere kant ligt [[Zandvôorde (Ostende)|Zandvôorde]], nu ook 'n deilgemeinte van de stad Ostende. Mor iegentlik zyn we allemoale me dezefste sause overgoten.
 
Steine was eerst onafankelik van Ostende, mor is by d'Ostendernoars gesmeten met de fuzie in 1971, mé vele protest van de platselikke beweuners. Da brocht allemoale gin eerde an de dyk en deur dadde is Steine e bitje met e kee achteruut gegoan op et vlak van dorpsutzicht.
De dag van vandage ziet 't eruut gelik en geweune wyk van Ostende, mo juuste buten de dorpskerne kom je were de oude zichten tegen, wel zonder de boeren die vroeger altyd te zien woaren.
Sténe et ook e schone kerke , tis biezonder kleine mo tet etwadde die je doe smelten, da noemt de Sint Annakerke.
Jet ook e noede meuln, mo de wieken zien derof in e storm, lange geleden, en da word nu gebrukt voe tenoontelliengen te geven van de platseluke kunsteneors.
Ook zien der vele kleine eetuzetjes.
Biegevoegd:
Achter dat de noude paster dood was, is er nie mi zoveele te doen in het dorp, de perdezeegninge, die toe verre in de streeke bekend was, is gedoan, en de geweune café's zien allemolle weg, juste nog restaurants zien der nu nog.
Tword ook allamolle vulgebouwd, en de oudewetse charme is weg, mo tis wel nog altied gezellig voe e ki ein van de terrasjes te doen.
En achterno ku je tonne gon wandlen in da nieuw standsrandbos van ostende, die juste ne endje achter de kerke begunt.
Ken nog 'n foto van da kerkje dak getrokken en verleen joare.
[IMG]http://i143.photobucket.com/albums/r137/royv/Dorp%20stene/Roy--kerk-Stene.jpg[/IMG]
 
 
 
==Geschienisse==
Steine was eerstêest onafankelikonafankelyk van Ostende, mor is by d'Ostendernoars gesmeten met de fuzie in 1971, mé vele protest van de platselikke beweuners. Da brocht allemoale gin eerde an de dyk en deur dadde is Steine e bitje met e kee achteruut gegoan op et vlak van dorpsutzicht.
 
==Bezienswoardigeedn==
De dag van vandage ziet 't eruut gelikgelyk en geweune wyk van Ostende, mo juuste buten de dorpskerne kom je were de oude zichten tegen, wel zonder de boeren die vroeger altyd te zien woaren.
* De kerke van Sténe, de Sint Annakerke.
Jet* ook eDen noede meuln, mo de wieken zien derof in e storm, lange geleden, en da word nu gebrukt voe tenoontelliengen te geven van de platseluke kunsteneors.
Vanof datn noude paster dô was is zyn de volkscafékes verdween en vervangn deur restaurants. Ôok de polderse boerebutn beginn vul te gebouwd te roakn en der is nu ôok e bos in geplant vo de stadsrand van ostende.
 
[[Categorie:Ostende]]
808

bewerkingen