Môorsele: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
D-rex (discuusjeblad | bydroagn)
k Moôrsele ernoemd noar Môorsele
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Môorsele''' (Nederlands: ''Moorsele'') is een kljèneklêene djèlgemêentedêelgemêente van [[WevelhemWevelgem]] moar iteit zekers een eigenheid. Het es zekers landelijk maar ligt woakôok een stuk an den periferiek van [[Kortrik]]. Als MworsjèlenaereMôorsjèlenaere est van belang van te weetn woa dan de cafés liggen (De krooneKrôone, 't Gedacht, De Platse, Den Bascuul (= jeugdhus), 't jaar 30, De Carlton, De linde, De Litanie, De Xiringuito).
<br>Belangrik zin wokôok de dorpsfiguren lik bivoorbeeld: Bernard van de KrwoneKrôone, Dronke Vandaele, Dréten. <br>Belangrikste festiviteiten zin: fjèste ip de platse (begin juli), Klein Tokyo -fjèstefêeste (eind augustus).
<br>Het verenigingslevenverêenigingsleven is wokôok vullen bak met bivorbeeld: den toneelkringtonêelkring "woggerôger ip", d'oude rekkers, de chiro, de behaarde borsten, de kwb enzomeer.
<br>Voor de reste es er wokôok nog een hoevemuseum en een skwonskôon vilopadvélopad noa [[Beitem]] toe, wuk datr eignlijk vroeger een ode tringroute woas (wel veel leuke boantjes om met de velovélo te doen).
 
[[Category:Plekke in West-Vloandern]]