Eringem: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 22:
}}
'''Eringem''' (Officiël: ''Eringhem'') es e gemêente in [[Vrankryk]] in't [[Noorderdepartement]]. 't Ligt in [[Frans-Vloandern]] in't [[Houtland (Vrankryk)|Outland]]. Eringem grenst an de gemêentn [[Loberge]], [[Drinkam]], [[Pitgam]], [[Zegerskapel]], [[Bollezele]] en [[Merkegem]].
 
Eringem es geciteerd in geschreevn documentn vanaf de neegnde êeuwe, toenda 't dorptje nog bekend wos ounder de noame ''Ebersingahem'' wa da "dominne van Eberso" wil zeggn. In 1113 est vermeld lyk ''Ersingehem'' en in 1186 lyk ''Hersinghem'' in't cartuloarium van [[Woatn]]. Volgens e bulle van paus [[Paschalis II]] wierd de ground van Eringem deur de [[Groaf van Vloandern]] [[Boudewyn VII van Vloandern|Boudewyn VII]] an d'abdeye van [[Broekburg]] gegeevn. In de twoalfde êeuwe stichtte de groaf van [[Gizene]] der e klôoster. 't Kastêel van Eringem es geciteerd in 1458 by de bezittiengn van kardinal Louis van Luxemburg.
 
In Eringem stoat de Sent-Matthiaskerke die gebouwd es gewist in 1564. Den tôorn en 't veurportoale van de kerke zyn mo loatr gebouwd, respectievelyk in 1675 en in 1870.
 
{{Patrôon:GemêentnDKK}}
[[Categorie:Gemêente in arroundissement Duunkerke]]
[[Categorie:Plekke in Frans-Vloandern]]
 
[[br:Eringem]]
[[ca:Eringhem]]
[[ceb:Eringhem]]
[[en:Eringhem]]
[[es:Eringhem]]
[[eu:Eringhem]]
[[fr:Eringhem]]
[[it:Eringhem]]
[[la:Eringhem]]
[[ms:Eringhem]]
[[oc:Eringhem]]
[[nl:Eringem]]
[[pl:Eringhem]]
[[ro:Eringhem]]
[[sk:Eringhem]]
[[sv:Eringhem]]
[[uk:Еренгем (Нор)]]
[[vi:Eringhem]]
[[vo:Eringhem]]
[[war:Eringhem]]
[[zh:埃兰冈]]