Sikelin: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 24:
|datum1= 2016
}}
'''Sikelin''' ([[Frans]]: ''Seclin'', [[Nederlands]]: ''Sikelijn'') es 'n stad en e gemêente in [[Vrankryk]] in't [[Noorderdepartement]]. 't Ligt in [[Frans-Vloandern]], mêer bepoald in [[Rysels-Vloandern]], o de zuudkantn van [[Rysel]] zelve. 't Grenst an de gemêentn [[Wattenys]], [[Templemars]], [[Avelin]], [[Attiches]], [[Phalempin]], [[Chemy]], [[Gondecourt]], [[Houplin-Ancoisne]] en [[Noyelles by Sikelin]]. By Sikelin ôorn ôok nog de gehuchtn Watiessart en Martinsart, die olletwêe o de zuudkant van de gemêente ligg'n.
 
O de westkantn van Sikelin lôopt richtienge de [[Deule]] 't Kanoal van Sikelin, wa in tydde gegroavn es vo de commerce en de drainoage van't woater uut de moerassn, mo die nu surtout wierd gebruukt vo langsn te wandeln of in villo te ry'n.
 
Deur 't groundgebied van Sikelin lôopt d'A1-ottostroade tusschn Rysel en [[Parys]], die 'n ounderdêel es van d'[[E17]]. In Sikelin ester ôok 'n stoasje an d'[[yzerboane]] tusschn Rysel en Parys. Ôok lôopt er en ôogesneleydlynne vo [[TGV|TGV's]] deur't groundgebied van de gemêente.
 
==Beziensweirdigeedn==