Boudewijn Seapark: verschil tussen versies

7 bytes verwijderd ,  12 jaar geleden
k
sv 1.1a
k (uniformisatie sinte-machiels)
k (sv 1.1a)
't '''Boudewien Seapark''' is gelegen in [[Brugge]]. 't Ligt e bitje buut'n t'centrum in [[Sinte-Machiels]] en bestoat uut 't dolfinariumdolfynarium en 't Boudewienpark tôpe.
 
=='t DolfinariumDolfynarium==
 
In 't Boudewien Seapark e je 't modernste en grôotste dolfinariumdolfynarium van Europa.
J'et doar a Seapark me dolfientjesdolfyntjes, zeeonden en zeeleeuwen.
 
Ze zwemmen doar allemoal in e ''dolfidroom'': da dis e vrei grôote koepel van biena en alve ectare. De bassing eit e wateroppervlak van 850 m² en is 6 mèters diepe.
Ze doen doar ook onderzoeken.
 
Ze doen wetenschappelijk onderzoek me 3 dolfientjesdolfyntjes van 't park. Ze noemen Milo, Yotta en Flo. Die drie dolfientjesdolfyntjes zetten under dagelijks in. Ze doen onderzoek vo te kieken oe da ze dervoare kunnen zorgen dan d'andere dolfientjesdolfyntjes niet me vaste koamen te zitten in de netten tiedenstydens de visvangste. Want doardeure sterven der elk joar vele beestjes doordat ze stikk'n (ze zitten vaste in die netten, en dolfientjesdolfyntjes en 't nodig vo af en toe e ke na boven te komen vo t' oasemen, en ols ze da nie kunnen, dan stikken ze).
 
Ze doen schoolvoorstellingen en andere educatieve project'n. Ook zien ze bezig met een pilootstudie over revalideren met de dolfientjesdolfyntjes.
 
==Andere interessante activiteit'n==
 
Zen ook nog een diernpark me vannolles en nogwa. Je ku de beestjes strelen, je ku 't ermee babbelen, ...
Ook e je nog vele attracties liklyk bievoorbeelde de Orca Ride, t' Piroateschip, en de nieuwste attractie: Hurricane. Vo de hele kleine kiendjes e je ook nog t'speelparadies (me e bollenbad, klimrekken en slierboanen) en vo de hele hele hele kleine kientjes is 't er Bambinoland.
 
== Under website ==
9.889

bewerkingen