Clovis I: verschil tussen versies

1 byte toegevoegd ,  13 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (recat)
| moeder = Basina van Thüringn
}}
'''Clovis I''' of '''Chlodovech I''' (dynastie van de [[MerovingersMeroviengers]]) ([[Doornik]], [[465]] - [[Parys]], [[511]]) was keunienk van de Salische Frankn van 481 tout 509 en van 509 tout 511 ôok van de Ripuarische Frankn.
==Zyn leevn==
In 481 volgde Clovis I z’n voader ip ols keunienk van de Salische Frankn in [[Doornik]]. Je was ton zestien joar oud. De Salische Frankn woarn êen van de Frankische stammn die ’t gebied da Toxandria genoemd wierd bezettegen. De streke lag tusschn de [[Nôordzee]], de [[Schelde]] en Koameryk en liep van Reims tout an Amiens en Boulogne.
In 493 trouwde Clovis in Soissons mè Clothilde, dochter van Chilperik II, keunienk van Bourgondië. Zy was katholiek en ze kost em overtuugn. Je bekeerdeg em tout ’t katholicisme, wa da nie gebruukelik was by de Germoansche keuniengn lik de Visigootn en de Vandoaln, die ’t Arisch geloof aan.
 
Ip Kestdag 496 liet Clovis em doopn in de Onze - Lieve - Vrouwekathedroale van Reims deur d’n illign Remigius van Reims. Zyn twêe zusters, Abboflede en Lantechilde en 3000 van z’n krygers lietn under ôok doopn.
 
==Dôod en ipvolgingeipvolgienge==
[[Ofbeeldienge:Division of Gaul - 511.jpg|left|thumb|Gallië achter d’n dôod van Clovis I]]
Clovis stierf in 511 en j’is begroavn in de Saint - Denisbasilieke in [[Parys]], zyn voader is begroavn in [[Doornik]].
4.469

bewerkingen