Alberto Contador: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
veel te vele verwestvlamst Nederlands. Wuk goa we doa mei doen?
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 24:
Contador werd professional in 2003 bij ONCE en viel in z'n debuutjoar sebiet op met ne tydritwinste in de Rounde van Pooln. 't joar derachter veruisde ie met zyn ploeg mee na de nieuwe spoenser: Liberty Seguros en liekt 'n te bevestigen, met onder meer ne vuufde plekke in de Cataloanse Weke, mo ne kwam ard op de groend in de Rounde van Asturie en ne kost lange nie mi me ze velo ryen.
 
In 2005 maakten ie dat goed want ne won e ettape in de Tour Down Under, de Cataloanse Weke, en ne won doar ook het endklassement. Ne won ook nog Pro Tour etappes in de Rounde van het Baskenland en de Rounde van Romandie en ne werd doa 3de3e en 4de4e.
 
In 2006 begon het seizoen vree moeizaam, mo da sezoen moest de deurbroake wordn va Alberto Contador. Met etappe-overwinningen in de ProTour-wedstrydn Rounde van Romandië en Rounde van Zwitserland wast 'n hêle gereed voe de Rounde van Frankryk. Mo als gevolge van Operación Puerto mocht 'n nem e ze ploeg niet startn. E poar dagen later meldde Fuentes zeve dat de coureurs Alberto Contador en Allen Davis nient met de zoak te moakn addn. Op 23 juli 2007 meldde de Süddeutsche Zeitung da Contador als kroongetuigekroongetuge by de zoakzoake betrokkn was en van de lyste is ofgepakt in ruil voor belastende verkloaring. Alberto Contador ervatte ze sezoen in de Rounde van Burgos woar dat 'n knap ne vufdevuufde plekke aalde in de 4de4e etappe. In 2006 kwamt ie nie mir in actie.
 
inIn 2007 ginkt 'n na Discovery en reed do goed. Ne won de keunigingerit in de Rounde van Valencia op e schône maniere. Ook wont 'n in 't vôorjoar Paris-Nice me 2 etapes woaroenderwoarounder de latsn woadeure dat 'n nog de liederstruieleiderstruie ofpakte va rebelinRebelin.da Da was ingentlik verdiend want ne probeerde iederniedere bergetappe te demareren meermaolsdikkers me succes.in In den tour wastn medekopvintt'ope me leipheimer.Levi inLeipheimer dekopman. alpenIn d'Alpn reed 'n mei me de beste en kuste beter mei da leipheimerLeipheimer. inIn de pyreneenPyreneen op de 14de14e etappe wont nen'n me ze sprint op pateauPlateau de beilleBeille en e was toennetoene de 2dn intin 't klassement. eE paorpoar daagn laoterloater werd rasmussenRasmussen (die de geivn boaj droeg) beschuldigd van doping en etn ut den tour gestapt. gevolgGevolg: contadorContador was leider.op Op de voarlatstevôorlatste etappe(tiedrittydrit)wast was 't spannend in de striedstryd me evansCadel Evans en leipheimerLeipheimer, mo ne bleef standoudn.
 
== Belangrykste overwinniengn ==