Hoofdmenu openen
Tom Compernolle

Tom Compernolle, bynoame TC Swoosh (Brugge, 13 november 1975 - Erdryke, 16 juni 2008), was e West-Vlamschn atleet en militair. Je was loper ip de langn ofstand, gespecialiseerd in de 5.000 meter en veldloopn. Je was angeslootn by AS Rieme en je weunde in Tourout.

Compernolle et in 2000 de Crosscup gewonn. Je was Belgisch kampioen ip de 5000 meter in 2001, 2002 en 2004 en in 2004 ook Belgisch kampioen veldloopn. Ip de 5000 meter wast ’n twi kis geplatst vo de finale van ’t Europees kampioenschap. J’et meegedoan an de weireldkampioenschappn 2001 in Edmonton en an de Olympische Speeln 2004 in Athene.

Van februoari 2001 tout oktober 2005 krêeg Compernolle e profcontract by Atletiek Vloandern.

Sedert oktober 2007 wast ’n by ‘t Belgisch leger en je wierd militair kampioen veldloopn in Schaffen. Den 14stn juni 2008 kwamt ’n vo de latste ki in actie ip de Goudn Spike in d’Ollandsche stad Leidn, woa dat ’n derdn endigde ip de 3.000 m.

Den 16stn juni 2008 is Compernolle an z’n 32 joar veroungelukt met e legertruck. Drie andere militairn woarn moa licht gekwetst.

Inoud

Belgische kampioenschappnBewerken

ounderdêel joar
5.000 m 2001, 2002, 2004
veldloopn 2004

Persôonlike recordsBewerken

Ounderdêel Prestoatie Datum Plekke
1.500 m 3.40,50 30 juli 2002 Oordegem
1 myle 4.06,21 27 augustus 2002 Luuk
3.000 m 7.50,32 24 augustus 2002 Tessenderlo
5.000 m 13.14,75 31 juli 2004 Heusdn-Zolder
10.000 m 29.03,20 1998

PalmaresBewerken

5.000 mBewerken

  • 2002: 13stn EK - 13.57,46
  • 2006: 10stn EK - 14.03,27

VeldloopnBewerken

  • 1999: 44stn EK veldloopn
  • 2000: 29stn EK veldloopn
  • 2001: 65stn WK veldloopn (kortn ofstand) - 13.48
  • 2001: 34stn WK veldloopn (langn ofstand) - 28.54
  • 2002: 38stn EK veldloopn
  • 2003: 15stn EK veldloopn
  • 2003: 86stn WK veldloopn (langn ofstand) - 41.40
  • 2004: 31stn WK veldloopn (langn ofstand) - 38.02
  • 2005: 57stn EK veldloopn

Externe koppeliengnBewerken