Florida

e stoat in de Verenigde Stoatn

Florida (FL) is e stoat in 't zuydoostn van de Verenigde Stoatn. De bynoame is Sunshine State. D'n hoofdstad is Tallahassee, moa de meest bevolkte stad is Miami.

Florida in de Verenigde Stoatn van Amerika

De stoat Florida besloat 170.312 km². 't Grenst in 't westn an de Golf van Mexico, in 't noordwestn an Alabama, in 't noordn an Georgia, in 't oostn an d'n Atlantischn Oceoan en in 't zuydn an de Stroate van Florida (zeistroate tusschn Florida en Cuba).

Historie

bewerkn

't Gebied die nu de stoat Florida vormt, wierd al minstns 14.000 joar bevolkt deur indioann ot de Spoanschn oentdekkyngsreiziger Juan Ponce de León in 1513 toekwam en 't la Florida ('t land van de blomn) noemde.

Florida wierd in zyn kolonioale geschiedenisse bestierd deur Spanje en Groot-Brittannië. D'n 3e moarte 1845 kwam Florida de 27ste stoat van de Verenigde Stoatn van Amerika.

Geografie

bewerkn

Oengeveer twèederde van Florida ligt ip e schiereiland tusschn de Golf van Mexico en d'n Atlantischn Oceoan. 't Schiereiland wordt geschèid van de Bahama's en Cuba deur de Stroate van Florida. Weekly Ad De Florida Keys zyn 'n archipel van oengeveer 1700 kleene eilandjes in 't zuydn van de kust van Florida.

 
Zicht ip Miami