Paddnoverzet: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Meuzel (discuusjeblad | bydroagn)
Meuzel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
In vele gemêentngemêent'n richt'n de mieljeudienst of mieljeuverêenegiengnmieljeuverênegieng'n '''padd'noverzetaksches''' in. Buutn padd'n zienzyn der in West-Vloandern nog êentege aar sôort'n overezet.
 
==Werkwieze==
Biekan overol steek'n ze woa dander vele padd'n oversteekn, fyn droad of plastiek en endetje in de groend rijzereize met de boane. Ieder zovele meters zit er e seultje in de groend. De padd'n loopnloop'n toene mei met 'n droad en volnvoll'n te lange leste in da seultje. Vriewillegers passeern toene zeve met e seule en oalsoal'n de padd'n uut en zett'n z'an andernaarn kant van de boane.
 
In ieder seule zit er e stoksche voe ander bêest'n de keure te geevn om deruut te kruup'n (fernient, muuzn,...). Padd'n kun nie oel da stoksche no boovn kruup'n.
 
In bepoalde gemêentn doenze't anders. An Sulferberg in [[Westoeter]] enze paddetuunilspaddetunils installeerd. An bôord van de boane zien der betongnebetong'n groevn, die de padd'n dwiengndwieng'n van no de tuunilstunils te kruup'n. Die tuunilstunils loopn toene dweis over de boane (even oge) en vanboovn zitn der goat'n, aars wuln ze der nie deure goan.
 
==Nôod==