Sifong: verschil tussen versies

10 bytes verwijderd ,  13 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k
k
{{plat|Brugs}}
[[image:Sifó (duiker).jpg|thumb|Deursnee van een sifong of een duker]]Een '''sifong''' of een '''duker''' is een construcsje die gemakt wordt otterot er twee kanollen of een kanol en een rivier makander moên kruusjchenkruuschen.
----
't Woater worip datter niet gevoarn en moê worden, wordt oender 't ander geleeid, volgens 't princiep van de communiceern'decommuniceernde voatenvoatn. Das niet assan gemakkelik, wan os 't woater vuul is, gerakt een sifong zere verstopt en 't is ton een heel spel vor em te kuusjchenkuuschen.
 
De bekendste sifongs in West-Vloandren woaren de tweeë van [[den Stienker]] en [[den Blienker]] oender den [[Damsche Voart|Damsjchen voart]], mo z'en bestoan ziederzyder nie mê, wan de Fransjche ên z'in [[1940]] in 't begun van den orloge ipgebloazn. om dasseZe peisden van azo de Duutsjche teeg'nteegn t'oekden, mo t'en is under nie gelukt. 't Enigste datterdat er van overgebleevn is, is de name van ne restorang.
 
=====Ter Informoasje=====
't Is 't zalste princiep dasseda ze gebruukn vo woater over t'eevelen (of vor je naftebak te leegn) of ook vo de stank teegn t'oekden oender een lavabo.
[[Categorie:Voart in West-Vloandern]]
[[Categorie:Fysica]]
3.116

bewerkingen