Hongareye Boedapest

Collage mè fotto 's van Boedapest
Regio Middn-Hongareye
Comitoat
District {{{district}}}
Coördinoatn 47°29′NB 19°3′OL
Ippervlak 525,16 km²
Inweuners 1.759.407 (2016)

Liggienge in Hongareye

Boedapest of Budapest is d' hoofdstad van Hongareye. De stad ligt an weerskant'n van de Donau (Hongoars: Duna) en is de grotste stad van Hongareye. Boedapest is in 1873 gevormd deur 't tegoarevoegn van Boeda en Óbuda an de westelyke kant van de Donau en Pest an d' ôostelyke kant. Vo 1873 noemdn ze de steedn gezoamelyk Pest-Boeda. Bykan 20% van al d' inweuners van Hongareye weunt in de stad en 't is 't belangrykste verkêersknooppunt en 't cultureel herte van Centroal-Europa.

Boedapest wordt anzien lyk êen van de schonste steedn van Europa. 't Center van de stad langst de riviere de Donau stoat ip de lyste van UNESCO Weirelderfgoed mè vele ipmerkelyke monumentn lyk 't Hongaars parlement, de burcht van Boeda, 't visschersbastiong, de Széchenyi-Keetnbrugge, de Matthiaskerke en 't Vryheidsbeeld.

Wikimedia Commons
{{{ofb_links}}} Hoofdsteedn in Europa {{{ofb_rechts}}} {{{ofb_groot}}}

AmsterdamAndorra la VellaAtheneBakuBelgradoBerlynBernBoedapestBoekarestBratislavaBrusselChisinauDublinHelsinkiKievKopenhagenLissabonLondnLjubljanaLuxemburgMadridMinskMonaco-VilleMoskouNicosiaParysPodgoricaPraagPristinaOsloReykjavikRigaRomeSan MarinoSarajevoSkopjeSofiaStockholmTallinnTbilisiTiranaVaduzVallettaVaticoanstadVilniusWarschauWeennYerevanZagreb