Oeke

(deureverweezn van Hoeke)
Oeke
Hoeke

Liggienge in de gemêente Damme
Geografie
Provinsje West-Vloandern
Gemêente Damme
Coördinoatn 51°17′NB 3°19′OL
Oogteliggienge {{{hoogte}}} m
Ippervlakte 4,32 km²
Inweuners
Bevolkiengsdichtheid
143 (01/01/2004)
33 inw./km²
Vintn
Vrown
{{{mannen}}}%
{{{vrouwen}}}%
Andre info
Postcode 8340
Zonenummer {{{netn}}}
[[ofbeeldienge:{{{foto}}}|300px]]
{{{byschrift}}}

Hoeke (uutsproake: Oeke) is een klêen dorptje in de Belgische provinsje West-Vloandern en een dêelgemêente van Damme. 't Is met een ippervlakte van een 432 ha en een stik of 150 inweuners de klêenste dêelgemêente van Damme.

Zicht ip Hoeke

Geschiedenisse bewerkn

Oeke is gesticht round 1250, deur koopliedn uut Hamburg, Lübeck en Bremen. Beist de middelêeuwen was 't e belangryk hoavenstadje, dat tonne an een inham van 't Zwin lag. Sichtend de 15ste êeuw begost het verval, en met da 't Zwin verzandde, werd Oeke e rustige landbouwparochje. In 1795, in de Fransche tyd, is 't were e zelfstandige gemêente gewordn. Toet 1970 is 't e zelfstandige gemeente gebleevn, moa 't is tonne 't hope gevoegd met Lapscheure en Moerkerke. Met de fuusjes van 1977 is 't e dêelgemêente van Damme gewordn.

De kerke en de parochje zyn genoemd noa Sint-Jacob de Meerdere. D'êeste vermeldienge van 't kerksje dateert van round 1260, ton da't nog e kapelle was. Deur d'êeuwn is teferente kêern beschoadigd en heripgebouwd. 't Is een beschermd monument van in 1938 [1]

Oeke et wok nog ne oedn meulne.

Beziensweirdigheed'n bewerkn

  Kyk noa Bouwkundig erfgoed in Hoeke
 

Externe koppelienge bewerkn

Referensje bewerkn

  1. Inventaris Onroerend Erfgoed