De Platse in Rekkem

Liggienge in de gemêente Mêende
Geografie
Provinsje West-Vloandern
Gemêente Mêenn
Coördinoatn 50°47′NB 3°09′OL
Oogteliggienge {{{hoogte}}} m
Ippervlakte 7,90 km²
Inweuners
Bevolkiengsdichtheid
4.813 (01/01/2006)
609/km²
Vintn
Vrown
{{{mannen}}}%
{{{vrouwen}}}%
Andre info
Postcode 8930
Zonenummer {{{netn}}}

't gemêentuus van Rekkem

Rekkem is e dorptje in de Belgische provinsje West-Vloandern e dêelgemêente van Mêenn. D'er weunn e klêne vuufduusd menschn. Rekkem ligt in 't zuudn van de provinsje, teegn Moeskroen i Wallonië en tegen Frankryk.

Rekkem-centrum ligt in 't noordn van 't groundgebied, meer noa 't zuudn ligt 't gehucht Paradys. In 1963, by de definitieve vastleggienge van de toalgrenze, is de Risquons-Tout (e gehucht va 0,39 km² met e stik of 500 inweuners) overgeheveld van de gemeente Rekkem noa de stad Moeskroen, die tonne Woals werd.

't Dorpscentrum ligt an de N366 (Moeskroenstraat) tusschn Mêenn-centrum en Moeskroen. De Lauwestraat en Priester Coulonstraat sluutn hierip an en verbienn 't dorp met Lauwe, da vlakby ligt. Tusschn Rekkem-centrum en 't gehucht Paradys in loopn de Dronckaertstraat (d'oede verbiendingsboane tusschn Kortryk en 't Franse Rysel) en de autostrade A14/E17.

In 't ôosten van de dêelgemêente ligt er e stik van 't industrieterring LAR, genoemd noa de drie dêelgemêenten woadat iligt: Lauwe - Oalbeke - Rekkem.

Attracsjes bewerkn

  Kykt noa Bouwkundig erfgoed in Rekkem
  • De parochjekerke va Rekkem es de Sint-Nikloaskerke, gebouwd in de 12sten êeuwe. De kerke is e beschermd monument sedert 1939.

Bekende Rekkemnoars bewerkn